chat-hrvatska
chat-hrvatska
Brojač posjeta
5472
Brojač posijetitelja
Online Sat
Facebook stranica

preuzmi moj banner

  • Da bi ste nas reklamirali i podržali našu stranicu kopirajte ovaj html kod na vašu stranicu
VIP REKLAMA1

  • Svi ljubitelji narodne-folk glazbe posjetite narodnjaci-balkan stranicu u vlasništvu kladionicara2874 za posjet kliknite na slićicu iznad ovog teksta
FACEBOOK STRANICA

  • Pridružite nam se na Facebook stranici za posjet kliknite na plavu slićicu iznad ovog teksta,i na stranici kliknite na Like-sviđa mi se
Anketa
Kako vam se sviđa stranica?


VIP REKLAMA2

  • Posjetite stranicu u vlasništvu kladionicara2874 na kojoj ce nalaziti analize raznih kladionicarskih parova,ozljede igraca, transferi itd... sve sto se tice kladionicarskog svijeta.
Anketa
Koliko dnevno sati boravite na chatu?VIJESTI DANA
VIJESTI SPORT
VIJESTI SVIJET
chat-hrvatska hrvatski chat za dopisivanje.Dobrodošli!
  • chat-hrvatska hrvatski chat za dopisivanje namjenjen je svim uzrastima i nacionalnostima, molimo vas za ljepo ponašanje tjekom korištenja chat hrvatska.Hvala!
chat-hrvatska uputstvo za promjenu imena
  • chat-hrvatska za promjenu Imena ( nicka ) na chatu kliknite na desnoj strani chata na najgornjeg zelenog pijuna pa pod opcijom Name ( ime ) upišite željeno ime i kliknite ok
Blog
utorak, veljača 4, 2014
chat hrvatska - Komadina je istaknuo kako se pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) mogu probiti, po potrebi, do svakog stanovnika, da su vatrogasci na teren poslali dodatne postrojbe, a policija je angažirala specijalne postrojbe te se u županiji nose sa situacijom, pa za sada nije potrebna pomoć "sa strane."

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina proglasio je u utorak stanje elementarne nepogode za cijeli Gorski kotar, koji je već danima okovan ledom i snijegom.
Komadina je to objavio na konferenciji za novinare održane nakon sjednice Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje na kojoj su, osim predstavnika svih javnih i interventnih služba, sudjelovali svi načelnici i gradonačelnici goranskih općina i gradova.

Govoreći o opskrbi hranom, župan je naglasio kako je ministar financija Slavko Linić odobrio da se na području Gorskog kotara, zbog izvanrednih uvjeta i prekida u opskrbi električnom energijom, izdaju namirnice i bez fiskalnih računa.

Sve ceste su otvorene za interventna vozila, a zatvorene za lokalni promet, zbog opasnosti od pada stabala.Dio škola u Gorskom kotaru počeo je s radom, no do daljneg neće raditi škole u Fužinama, Čabru, Brod Moravicama, Lokvama i Mrkoplju, gdje još nisu rješeni problemi s električnom energijom.

Komadina je podsjetio da su u gotovo sva goranska mjesta već postavljeni agregati, kako bi se osigurao minimum opskrbe.

Telefonski operateri napravit će procjenu stanja, budući da u Gorskom kotaru uglavnom ne radi ni fiksna ni mobilna mreža, a veza se ostvaruje uglavnom preko policijskog sustava Tetra.

Ocijenio je da je najkritičnije prošlo, ali da će trebati još puno vremena da se uspostavi cjelovita opskrba elektičnom energijom, jer su najveće štete, osim na šumama i na drvoj masi, pričinjene ne vodovima električne mreže.

Komadina je istaknuo kako se pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) mogu probiti, po potrebi, do svakog stanovnika, da su vatrogasci na teren poslali dodatne postrojbe, a policija je angažirala specijalne postrojbe te se u županiji nose sa situacijom, pa za sada nije potrebna pomoć "sa strane."

Do sada su ozlijeđene dvije osobe, vatrogasac i mještanin, na koje su pala stabla, ali nisu u životnoj opasnosti.

Odgovarajući na pitanja novinara o preveniranju padanja grana i stabala na ceste, Komadina je rekao kako to nije zakonski rješeno. No danas je predloženo da se prema Hrvatskim šumama i resornom ministarstvu pokrene incijativa da se napravi sječa šume u određenom koridoru.

Gradonačelnik Čabra, Kristijan Rajšel, ocijenio je kako je riječ o katastrofi koja se ne pamti i da je Čabar najpogođeniji.

Minimalne količine električne energije osiguravaju se agregatima, u prekidu je komunikacija svih vrsta, nema telekomunikacijskih veza, osim policijske, ali pokušavamo riješiti situaciju, rekao je.

Iz HEP-a su procijenili da trenutačno 6 do 7 tisuća stanovnika Gorskog kotara nema struju. Stanje na distribucijskoj mreži nije dobro, a oko 80 posto nadzemnih vodova srednjeg napona je izvan pogona i oštećeno, kao i više od 50 posto niskonaponskih mreža.

HEP je mobilizirao svu operativu, ima dovolno ljudi i opreme, ali su problem uvjeti, odnosno nemogućnost rada zbog leda i niskih temperatura.

Osnovno napajanje po danima će se uspostaviti, ali će prava sanacija mreže, odnosno obnova mreže gotovo cijelog Gorskog kotara, trajati mjesecima, drže u HEP-u.

Pripadnici HGSS-a su na području Čabra i Delnica, raznose lijekove i pomažu mještanima, posebice u Čabru gdje je moguće samo kretanje pješice.

O svom radu izvijestili su još vatrogasci i policija, koja je u pomoć poslala specijalne jedinice iz Rijeke i Zagreba, te iz riječkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

chat-hrvatska @ 20:29 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska - "Zdravlje predstavlja tjelesno, duševno, socijalno i ekonomsko blagostanje, a ne samo odsutnost bolesti", rekao je Dr. Andrija Štampar, prvi predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije. Ova definicija zdravlja postala je i službena definicija zdravlja Svjetske zdravstvene organizacije, krovne svjetske institucije u području zdravstva.

Ono što je danas prilično „zanemareno" unutar medicinske struke, ali i kao životno određenje svih nas je - uvažavanje zdravlja. Našu pažnju i nastojanja trebali bi i u stručnom smislu i u svakodnevnom funkcioniranju usmjeriti prema zdravlju, a ne prema bolesti. Sprječavanje pojave bolesti i unaprjeđenje zdravlja trebao bi biti zajednički cilj društva, struke i pojedinca.

U drevnoj Kini, liječnici su bili nagrađivani ako su u svojoj skrbi imali veliki broj zdravih ljudi. Iako smo mi danas daleko od toga, polako shvaćamo da je preventiva i u ljudskom i u materijalnom smislu puno jeftinija i učinkovitija od liječenja bolesti.U javnozdravstvenoj struci prevencija bolesti dijeli se na tvz. primarnu, sekundarnu i tercijarnu.

Primarna prevencija najbolji je oblik „čuvanja" zdravlja. Ona podrazumijeva sve postupke kojima sprječavamo pojavu bolesti. Dakle, kada je naša prehrana uravnotežena i izbalansirana, kada se redovito krećemo i tjelesno smo aktivni, kada brinemo o svom mentalnom zdravlju i kada redovito obavljamo preventivne preglede i intervencije (cijepljenje) u odredjenim životnim razdobljima - čuvamo svoje zdravlje i sprječavamo pojavu bolesti.

Sekundarna prevencija podrazumijeva otkrivanje bolesti u početnom stadiju kada su mogućnosti liječenja velike.

Tercijarna prevencija bavi se sprječavanjem „komplikacija" bolesti ispravnim liječenjem i primjerenom rehabilitacijom. Sprječavanjem komplikacija povećavamo kvalitetu života i napredovanje bolesti.
Kako biti zdrav ovisi o brizi za zdravlje tijekom života: počinje vec razvojem u majčinoj utrobi, nastavlja se kroz djetinjstvo, adolescenciju, odraslu i stariju dob.

Pozitivnim zdravstvenim ponašanjem mozemo spriječiti nastanak mnogih kroničnih bolesti kao sto su srčano –žilne bolesti, šećerna bolest ili bolesti mišićno-koštanog sustava koje su danas najčešći uzrok obolijevanja i smrtnosti.

Pravilna prehrana i fizička aktivnost uz održavanje primjerene tjelesne težine - smatraju se najvaznijim odrednicama očuvanja zdravlja u svim dobnim skupinama.

Kada postanemo svjesni da imamo velike mogućnosti i utjecaj na svoje zdravlje, možemo prilagoditi svoje navike i način ponašanja u cilju njegovog očuvanja i unaprjeđenja. Mozemo početi uvođenjem malih promjena u prehrambenim navikama i tjelesnoj aktivnosti uz savjete stručnjaka iz tih područja.

chat-hrvatska @ 20:27 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska - Poznati lanac brze prehrane odlučio je snimiti jednu svoju tvornicu gdje se proizvode pileći kroketi kako bi razbili mitove o sastavu ovog popularnog jela.

McDonalds je objavio snimku svoje tvornice u Kanadi gdje se proizvode popularni McNuggetsi i s time su zapravo pokušali razbiti mit da je sastav pilećih kroketa sintetička masa. Mitovi su nastali nakon 2010. godine kada je internetom počela kružiti ova slika:Slika: Ovu je fotografiju navodno snimio zaposlenik jedne McDonaldsove tvornice

McDonalds tvrdi da se kroketi rade tako što se prvo započne s vađenjem kostiju iz mesa, koje se zatim usitnjava i miješa sa začinima i pilećom kožom. Meso se potom reže u manje komadiće različitih oblika, koji se na kraju pakiraju, smrzavaju i isporučuju.

Zanimljivo je da je ova snimka, odnosno reklama, puštena za vrijeme američkog Superbowla koji gledaju milijarde ljudi.

chat-hrvatska @ 20:24 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, veljača 3, 2014
chat hrvatska - Naime, Hrvatski je sabor u petak, 31. siječnja, donio novi Zakon o tržištu naftnih derivata kojim se ukida Pravilnik o utvrđivanju najviših cijena naftnih derivata te se formiranje cijena derivata prepušta tržištu.

Naftni će derivati na hrvatskom tržištu od ponoći poskupjeti od tri do šest lipa po litri, pokazuju podaci Ministarstva gospodarstva koje je u ponedjeljak vjerojatno po posljednji put objavilo najviše razine cijena naftnih derivata temeljem Pravilnika o najvišim cijenama derivata.
Naime, Hrvatski je sabor u petak, 31. siječnja, donio novi Zakon o tržištu naftnih derivata kojim se ukida Pravilnik o utvrđivanju najviših cijena naftnih derivata te se formiranje cijena derivata prepušta tržištu. Nakon izglasavanja u Saboru očekuje se objava novog zakona u Narodnim novinama, a osam dana od objave zakon će stupiti na snagu.

Do tada i do slobodnog formiranja cijena, naftne kompanije ne smiju imati više cijene od onih koje je u ponedjeljak za razdoblje od 4. do 17. veljače utvrdilo Ministarstvo, a temeljem kojih će od ponoći benzini poskupjeti za pet, odnosno šest lipa po litri, dok će cijene dizelskih goriva porasti od tri do pet lipa.Od utorka najviša cijena eurosupera BS 95 može biti 10,20 kuna po litri (do sada 10,15 kuna).

Za šest lipa po litri poskupjet će eurosuperi 98 i 100, pa će se eurosuper BS 98 od ponoći prodavati po 10,51 kunu (do sada 10,45 kuna), a eurosuper BS 100 stajat će 10,71 kunu (do sada 10,65 kuna).

Nova najviša cijena eurodizela BS od sutra će biti 9,69 kuna (do sada 9,65 kuna).

Plinsko ulje, odnosno lož ulje od ponoći će moći imati najvišu cijenu od 6,62 kune (do sada 6,57 kuna), a nova cijena plavog dizela, odnosno plinskog ulja obojanog plavom bojom je 6,16 kuna (do sada 6,13 kuna).

Ministarstvo je najviše razine maloprodajnih cijena utvrdilo temeljem još uvijek važećeg Pravilnika o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojemu je svaka dva tjedna utvrđivalo i objavljivalo najviše razine maloprodajnih cijena derivata. Promjene cijena ponajviše su ovisile o kretanju cijene naftnih derivata na mediteranskom tržištu te tečaju američkog dolara, pri čemu je najviša dopuštena promjena u slučaju rasta cijena bila tri posto, a u slučaju pada šest posto.

chat-hrvatska @ 15:52 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska - Rezultati ovog istraživanja koje je provedeno u 29 država pokazali su da je u 13 država članica Europske unije, Islandu i Norveškoj cijepljenje u potpunosti neobavezno, dok je u ostalih 14 država obavezno cijepljenje protiv barem jedne od petnaest bolesti koliko ih je obuhvaćeno ovim istraživanjem.

Cijepljenje je opet postalo aktualna tema u Hrvatskoj nakon što su neki roditelji i znanstvenici zbog sumnje u učinkovitost cjepiva, ali i straha od štetnih posljedica uzrokovanih cijepljenjem ponovno upozorili hrvatsku javnost na ovu problematiku.

Općenito se smatra da je većina europskih država uvela obavezni program cijepljenja, ali to je daleko od istine kao što je pokazalo istraživanje provedeno od strane uglednih europskih znanstvenih i medicinskih institucija.Rezultati istraživanja koje je provedeno u 29 zemalja pokazali su da je u 13 država članica Europske unije, Islandu i Norveškoj cijepljenje u potpunosti neobavezno, dok je u ostalih 14 država obavezno cijepljenje protiv barem jedne od petnaest bolesti koliko ih je obuhvaćeno ovim istraživanjem. Hrvatska nije bila dio ovog istraživanja, ali je poznato da je u Hrvatskoj cijepljenje za sada obavezno i raspravlja se oko toga hoće li i Hrvatska dopustiti svojim građanima da sami odluče žele li ili ne žele cijepiti svoje dijete.

Države u kojima je cijepljenje u potpunosti neobavezno su: Austrija, Cipar, Danska, Estonija, Finska, Njemačka, Island, Irska, Litva, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Španjolska, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Države u kojima je obavezno cijepljenje barem jednim cjepivom su: Belgija, Bugarska, Češka, Francuska, Grčka, Mađarska, Italija, Latvija, Malta, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Hrvatska.

Europski građani se cijepe bez obzira na prisilu cijepljenja

Istraživanje je pokazalo još neke zanimljivosti. U svim državama koje nisu uvele prisilu cijepljenja postoji nacionalni program preporučenog cijepljenja barem za neke bolesti. Bez obzira što u tim državama nema obaveze cijepljenja, uz preporuku zdravstvenih i vladinih autoriteta i jaku kampanju, postotak procijepljenosti populacije se najčešće približava do 95%, što navodi na zaključak da će se građani cijepiti bez obzira na prisilu.

Zakonske kazne koje su propisane za odbijanje cijepljenja u državama u kojima je to obavezno dosta variraju: novčane kazne, otežavanje upisa djeteta u školu, pa čak i posljedice za roditelje. Hrvatska je pokazala da ne namjerava olako dopustiti roditeljima da odbiju cijepiti svoje dijete. Nedavno smo svjedočili medijskim natpisima o kazni zatvora za oba roditelja do čak 3 godine, ali i prijetnji da će socijalna služba oduzeti dijete roditeljima čime se pokušava uplašiti roditelje kako bi pristali na cijepljenje. Ovo istraživanje ne navodi da se takva drastična praksa provodi u bilo kojoj drugoj državi.

chat-hrvatska @ 15:51 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska - Mobilizirano je dvadesetak vojnika opremljenih crpkama a škole su ostale zatvorene, budući da je većina ulica još pod vodom.

Stanje se donekle smirilo u ponedjeljak u Italiji gdje su u olujnom nevremenu poginule tri osobe a četvrta je, koja je bila proglašena nestalom, pronađena.
"Stanje u Rimu se polako smiruje zahvaljujući prestanku kiše i pomoći vatrogasaca", rekli su u priopćenju vatrogasci pokrajine Lazio u kojoj je Rim, istaknuvši da su mobilizirane jake snage.

U Ostiji i u Fiumicinu, na obali, osamdesetak ljudi je evakuirano i smješteno u hotele. Mobilizirano je dvadesetak vojnika opremljenih crpkama, a škole su ostale zatvorene, budući da je većina ulica još pod vodom.Na Siciliji je nakon intenzivne potrage pronađena žena (45) koju su putnici vlaka u nedjelju vidjeli kako je s bicikla pala u nabujali potok blizu Messine. Ženu su tijekom noći pronašle spasilačke ekipe i prevezle u bolnicu kamo je primljena u stanju šoka, ali je neozlijeđena, izvijestile su spasilačke službe.

U nedjelju su se na Siciliji dvije žene i sedmogodišnje dijete utopili u automobilu koji je odnijela bujica. Četiri člana iste obitelji, među kojima majka obitelji, uspjeli su se spasiti.

Čitavu Italiju je u nedjelju zahvatilo olujno nevrijeme s jakom kišom koja uzrokuje nagli porast vodostaja, a u Alpama velike količine snijega.

chat-hrvatska @ 15:49 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska - 'Očekujemo da ukrajinska oporba odustane od prijetnja i od ultimatuma te ubrza dijalog s vlastima kako bi se zemlja mogla izvući iz duboke krize, ostajući u ustavnim okvirima'

Rusija je u ponedjeljak pozvala ukrajinsku oporbu da odustane od prijetnji i od ultimatuma kako bi se Ukrajina mogla izvući iz "duboke krize" koja razara zemlju od konca studenoga, nakon političkog zaokreta Kijeva koji je odlučio napustiti približavanje EU-u i okrenuti se Rusiji. "Očekujemo da ukrajinska oporba odustane od prijetnja i od ultimatuma te ubrza dijalog s vlastima kako bi se zemlja mogla izvući iz duboke krize, ostajući u ustavnim okvirima", reklo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

"Rusija je veoma zabrinuta zbog nastojanja ukrajinskih oporbenih snaga da dodatno pogoršaju stanje u zemlji", ističe se u priopćenju, podsjećajući da je jedan ukrajinski oporbeni čelnik otvoreno pozvao Ukrajince da organiziraju prosvjede ispred sjedišta mjesnih uprava diljem zemlje.

"To se izravno kosi s izjavama oporbe o vjernosti demokratskim načelima i europskim vrijednostima", ističe se.Moskva je "neugodno iznenađena" jer se takve "provokativne mjere donose netom nakon završetka muenchenskog susreta oporbenih čelnika i predstavnika zapadnih zemalja", dodaje se.

Ukrajinu je prije više od dva mjeseca zahvatila neviđena politička kriza. Središte Kijeva, ukrajinske prijestolnice, okruženo barikadama, zauzeli su proeuropski prosvjednici pošto je vlast odlučila odustati od približavanja Europskoj uniji i okrenuti se Rusiji.

EU je u ponedjeljak najavio da priprema veliku gospodarsku pomoć Ukrajini, nakon razgovora s čelnicima ukrajinske oporbe u subotu u Muenchenu.

chat-hrvatska @ 15:48 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, veljača 2, 2014
chat hrvatska -

Za svjetski energetski projekt vrijedan 13 milijardi eura, EU će uložiti oko 6,5 milijardi eura na poslove vezane uz gradnju samog uređaja i izradu specijalizirane opreme, odnosno potrebnih studija.

Hrvatska znanstvena zajednica prvi se puta putem Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) povezala s poslovnom javnošću kako bi zajedničkim snagama aplicirali za sudjelovanje na svjetskom energetskom projektu vrijednom čak 13 milijardi eura, doznaje se u HUP-u. Putem članstva u Europskoj zajednici za atomsku energiju (Euratom) Hrvatska, ističu u HUP-u, sudjeluje u realizaciji najzahtjevnijeg energetskog eksperimenta današnjice - gradnji prvog termonuklearnog fuzijskog reaktora ITER u Cadaracheu u Francuskoj.

Gradnja ITER-a je zajednički projekt EU, SAD, Rusije, Kine, Indije, Japana i Koreje koje sufinanciraju projekt vrijedan 13 milijardi eura. U suradnji HUP-a i znanstvene zajednice okupljene u Hrvatskoj fuzijskoj istraživačkoj jedinici (CRU-Croatian fusion Research Unit), održan je prvi sastanak CRU članica i dvadesetak zainteresiranih hrvatskih tvrtki s ciljem upoznavanja s dosadašnjim projektnim natječajima i metodama prijave za europsku agenciju Fusion 4 Energy (F4E) koja objavljuje i provodi natječaje za fuzijsku energiju u EU.Za svjetski energetski projekt vrijedan 13 milijardi eura, EU će uložiti oko 6,5 milijardi eura na poslove vezane uz gradnju samog uređaja i izradu specijalizirane opreme, odnosno potrebnih studija. Taj iznos EU želi dodijeliti kroz izravne poslovne sporazume tvrtkama iz EU čije sudjelovanje u gradnji ITER-a koordinira europska agencija Fuzija za energiju (F4E).

Dvadesetak hrvatskih tvrtki među kojima su Končar, Elka, Alfa tim, Fleksivod, BBR Adria, MIV, DIV, MKP na sastanku u HUP-u dobili su informacije o projektu ITER-a te zahtjevima koje moraju ispuniti kako bi sudjelovale, a koje su im prezentirali Maja Pokrovac (HUP), povjerenica F4E za hrvatsku fuzijsku industriju (ILO), Stjepko Fazinić (IRB), povjerenik F4E za hrvatsku znanstvenu zajednicu (EFLO) i voditelj projekta Particle detectors na Institutu Ruđer Bošković, Tonči Tadić (IRB), član Upravnog odbora F4E i koordinator CRU, Tome Antičić, ravnatelj IRB, ustanove koja je suosnivač i domaćin CRU te Milan Kordić (MKP d.o.o), priopćio je HUP.

chat-hrvatska @ 18:24 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska -Niz pljački u Zagrebu.

Trojica razbojnika opljačkala su u subotu mjenjačnicu "Lipa" na Malešnici nakon što su zaprijetili pištoljem 52-godišnjoj djelatnici, pošpricali je suzavcem i odgurnuli te pritom lakše ozlijedili.Razbojnici su u mjenjačnicu na Malešnici upali oko 9,10 sati i otuđili oko 40.000 kuna.U subotu navečer, oko 19 sati, opljačkana je i kladionica "Super-sport" u Vlaškoj ulici gdje je zasad nepoznati počinitelj također zaprijetio pištoljem 26-godišnjoj zaposlenici kladionice i ukrao više tisuća kuna.

chat-hrvatska @ 17:57 |Komentiraj | Komentari: 0

chat hrvatska - 

U ekskluzivnom razgovoru za dnevno.hr, Davor Prtenjača, odvjetnik Josipa Šimunića rekao je da će FIFA sigurno kleknuti i da ova odluka 100 posto pada, "to tvrdim kao odvjetnik i pravni stručnjak". Prema Prtenjači ovaj potez FIFE, "nije sportski već politički čin", izbjegava imenovati aktere, ali nadodaje se da se zna "tko je bio najglasniji u vrijeme kad je Šimunić dobio kaznu".

Odvjetnik Josipa Šimunića, Davor Prtenjača, dobio je pismeno obrazloženje Disciplinske komisije FIFE u vezi kazne koju je nogometaš 'zaradio' nakon utakmice Hrvatska-Island. Obrazloženje na engleskom jeziku koje čak na 16 stranica objašnjava razloge visoke kazne stiglo je na adresu hrvatskog reprezantativca. Između ostalog, navodi se da je "Šimunić uvrijedio dignitet grupe osoba kroz diskriminacijske riječi u odnosu na inter alia, rasu, vjeru ili podrijetlo na utakmici između Hrvatske i Islanda".

Šimunićeva kazna je 10 utakmica neigranja za reprezentaciju, zabrana pristupa krugu stadiona na kojem se igraju utakmice za koje je suspendiran, ali i novčana kazna u iznosu od CHF 30.000. Sve je to prema riječima Prtenjače izvedeno "na osnovi netočnih podataka i političkih podmetanja ne samo Šimuniću već i Hrvatima i sadašnjoj hrvatskoj državi."Fifino obrazloženje u pravnom smislu nije ispravno niti korektno. Potpuno su ušli pod utjecaj politike podmetanja, što je razvidno i kroz obrazloženje FIFE koje je temeljeno na tome da je starohrvatski pozdrav 'Za Dom – Spremni' u biti pozdrav Ustaša i te da taj pozdrav u sebi sadrži elemente genocida. FIFA svoje zaključke ne temelji ni na kakvom objektivnom istraživanju. Temelji kazne Šimuniću izvedeni su od asistenta povijesti na Medgar Evers Collageu u New Yorku gospodina Barryja Liutchyja, što je vidljivo iz Fifina obrazloženja kazne."

Prtenjača također nadodaje da je "razvidno sa su stvari otišle u potpuno politčkom smjeru nakon što se pročita osmi paragraf obrazloženja. U njemu gospodin Liutchy dokazuje Fifi 'da su Hrvati za vrijeme NDH na današnjem teritoriju Republike Hrvatske bili manjina i da su tamo živjeli millions of Serbs, Jews and Roma. Taj profesor ponavlja tisuću puta izrečene i opovrgnute laži da su Hrvati pobili nekoliko milijuna Židova, Srba i Roma te da su samo u Jasenovcu ubili 700 tisuća Srba."

"Slučaj Šimunića želi se iskoristiti u političke svrhe, nakon što je velikosrpska politika doživjela krah i osudu u Den Haagu. Čudno da Fifa nasjeda na velikosrpske floskule i manipulacije koje namaju što tražiti u sportu. Pogotovo ne na stranicama koje nose oznaku Fife", tvrdi odvjetnik hrvatskog reprezentativca-

Svaki paragraf ovog obrazloženja može se rušiti, kaže Prtenjača. "Ovakvim obrazloženjem FIFA najvjerojatnije iz neznanja, iskrivljuje hrvatsku povijest i protura laži umjesto istine. FFA može odmah postupiti po našem traženju. Ako ne postupi i ne ukine kaznu Šimuniću, takav zahtjev podnijet ćemo višem sportskom sudu u Lausanneu", zaključuje odvjetnik Prtenjača.

chat-hrvatska @ 17:56 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska - Bivša šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel, Jasmina Jovev, ustvrdila je u emisiji "Nedjeljom u dva" HRT-a da je, po nalogu županice Merzel, dvije godine sudjelovala u raznim nezakonitostima, od izmišljanja radnih mjesta do izdavanja lažnih računa.
Lovrić Merzel kaže kako se Stanković obračunava s njom jer ga je tužila u zbog istupa emisiji, a zamjera mu da nije napomenuo da je gospođa Jovev radila u kampanji njenog protukandidata iz HDZ-a, prenosi 24sata.

Više informacija će biti poznato nakon konferencije za novinare u 17.30 sati u Sisku koju je županica sazvala.

chat-hrvatska @ 17:54 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, siječanj 11, 2014
chat hrvatska - "Kao i u slučaju prošeka (koji osporava Italija) i terana, radi se o pokušaju eliminacije konkurencije sa zajedničkog tržišta preko europskih institucija. Planira li Komisija poduzeti mjere kojima bi se spriječilo ponovno dovođenje Republike Hrvatske u neravnopravan položaj na ovaj način", zanima eurozastupnicu Tomašić.

U povodu slovenskog prigovora na hrvatski zahtjev za zaštitu izvornosti istarskog pršuta, hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Tonino Picula i Ruža Tomašić upozorili su Europsku komisiju da je istarski pršut od 2011. zaštićen u Hrvatskoj po standardima EU te da ovo nije prvi put da Slovenija osporava izvornost hrvatskim proizvodima. Tonino Picula pita Komisij koji je njen stav o prigovoru Republike Slovenije koja je, ističe, "već put u Europu blokirala hrvatskoj kranjskoj kobasici i teran", a Ružu Tomašić zanima smatra li Komisija slovenski prigovor zloporabom tog instituta i udarom na slobodu tržišta.

"Kao i u slučaju prošeka (koji osporava Italija) i terana, radi se o pokušaju eliminacije konkurencije sa zajedničkog tržišta preko europskih institucija. Planira li Komisija poduzeti mjere kojima bi se spriječilo ponovno dovođenje Republike Hrvatske u neravnopravan položaj na ovaj način", zanima eurozastupnicu Tomašić.O svojim upitima javnost su Picila i Tomašić izvijestili priopćenjima.

Istarski pršut je, ističe Picula obraćajući se Europskoj komisiji, prvi autohtoni poljoprivredno-prehrambeni proizvod uopće u Hrvatskoj zaštićen oznakom izvornosti prema standardima Europske unije, a na dugotrajan postupak zaštite utrošeno je 1,8 milijuna kuna. Da bi dobio status istarskog pršuta, svaki proizvod mora dobiti tri pečata: da je meso uzgojeno u Istri, osušeno u Istri te da je spravljeno prema tradicionalnoj recepturi. Proizvodnja pršuta ne ovisi o državi već teritoriju na kojem je proizveden, zbog čega je istarski pršut apsolutno autohtoni proizvod i nigdje u svijetu ne proizvodi se na način kako se to radi u Istri, dodaje Picula.

U priopćenju o Piculinom upitu Europskoj komisiji podsjeća se da on već u kolovozu prošle godine od Komisije zatražio pojašnjenje situacije oko naših drugih autohtonih proizvoda: prošeka i terana. Tom je prilikom istaknuo kako hrvatski prošek i talijanski prosecco, kao ni slovenski i hrvatski teran nisu istovjetni proizvodi jer su hrvatski prošek i teran rezultat višestoljetne proizvodne tradicije, a njihovo geografsko porijeklo neupitno. Komisiji je postavio i pitanje razmatra li provođenje mjera podrške hrvatskim vinarima koje bi olakšale plasman njihovih proizvoda na europsko tržište, s obzirom na to da u Hrvatskoj na kvalitetna vina otpada oko 62 posto ukupne proizvodnje.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede jučer je izvijestilo o slovenskom prigovoru na hrvatski zahtijev za zaštitu istarskog pršuta na EU razini. Ako Komisija ocijeni da slovenski prigovor nije osnovan, procedura zaštite istarskog pršuta ide dalje, a ako smatra da jest osnovan, slijedi postupak dogovora Slovenije i Hrvatske. Iz Ministarstva su izvijestili i kako je u EU poslan zahtjev za zaštitu tradicionalnog naziva prošek i procedura je u tijeku.

U slovenskom Ministarstvu poljoprivrede doznaje se da je glavni sadržaj slovenskog prigovora na hrvatski zahtjev za zaštitu izvornosti istarskog pršuta taj što se i u Sloveniji još uvijek proizvodi pršut istog imena. Objašnjavaju kako bi se moglo ugroziti ime slovenskog proizvoda koji je tvrtka Kras Sežana na hrvatskom tržištu prodavala, kako navode, još od 1996. godine

chat-hrvatska @ 12:21 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska - Kad mu Linić uzme 26 milijuna kuna, sretnom igraču koji je na jučerašnjem izvlačenju popularne europske igre na sreću zaradio 131 milijun kuna ostat će "samo" 105 milijuna kuna gotovine čime definitivno postaje najbogatiji Hrvat, odnosno najbogatija osoba u Hrvatskoj koja ima "legalno" zarađen novac na svom računu. No, teško je vjerovati da će samo tako otkriti svoj identitet.

Jučerašnji petak jedna će osoba u Hrvatskoj pamtiti cijeli život. I ne samo on, nego vjerojatno i cijela njegova obitelj i prijatelji. Naime, igrač iz Hrvatske je na EuroJackpotu osvojio 131 milijun kuna.

Čak ukoliko i nije pratio izvlačenje brojeva popularne igre EuroJackpot sinoć navečer, kada se sljedeći puta ulogira na svoj korisnički račun u Hrvatskoj lutriji, shvatit će da je postao "besramno" bogat. Naime, jednostavno kada te sreća hoće, onda te hoće.

Dakle, sretni Hrvat uplatio je samo jednu jedinu kombinaciju od 15 kuna preko interneta, a izvučeni brojevi 8, 18, 22, 33, 40 te dodatni 2 i 8 donijeli su mu dobitak od točno 131.794.842,60 kuna, što je najveći pojedinačni dobitak ikad osvojen u Hrvatskoj. Zanimljivo, sretni igrač uplatio ga je u posljednji trenutak nekoliko minuta prije kraja roka za uplatu.Inače, EuroJackpot je paneuropska igra na sreću koja se održava jednom tjedno, petkom navečer. Započet je u ožujku 2012. godine i vrlo je sličan drugoj europskoj lutriji - EuroMillions. Za razliku od lutrija koje se igraju samo u jednoj državi, u lutriji EuroJackpot sudjeluje više zemalja, što znači da su glavni dobitci obično veći jer sudjeluje daleko više igrača. Jackpot se prebacuje iz kola u kolo i može narasti sve do 90 milijuna eura ili 650 milijuna kuna. Države koje sudjeluju u ovoj lutriji su Danska, Estonija, Finska, Njemačka, Island, Italija, Latvija, Litva, Nizozemska, Norveška, Slovenija, Španjolska, Švedska i Hrvatska.

Ovo drugo kolo i 10. siječnja, osim sretnog igrača iz Hrvatske, pamtit će i hrvatski ministar financija Slavko Linić jer mu se doslovce preko noći, ni krivom ni dužnom, u državnu blagajnu "slilo" 26 milijuna (i još nešto sitnih kuna), koliko će iznositi porez na dobit.

Prema Zakonu o igrama na sreću isplata, odnosno preuzimanje dobitaka u lutrijskim igrama na sreću obavlja se u roku koji ne može biti kraći od 15 dana ni dulji od 60 dana od dana objavljivanja konačnog izvješća o rezultatu igre. Ako dobitnik u tom roku ne zatraži od priređivača isplatu dobitka, iznos se prenosi u sljedeće kolo, odnosno seriju ili se koristi za dobitke u drugim igrama. No, budući da je igrač svoj sretni listić uplatio preko interneta (što znači da je morao pri registraciji upisati svoje podatke, ime, prezime, oib i račun u banci), prema pravilima Hrvatske lutrije, njegov dobitak se može jedino isplatiti na njegov prijavljeni račun u nekoj od hrvatskih banaka, a to ujedno znači da nikako neće moći izbjeći plaćanje poreza po stopi od 20 posto, koliko iznosi porez na dobit kod igara na sreću u RH.
Tako je sretni igrač od jučer postao vjerojatno najbogatija osoba u Hrvatskoj koja ima legalno zarađen toliki novac. No, iz dosadašnjih iskustava, teško je vjerovati da će on sam otkriti svoj identitet, ali činjenica da je registracijom na internetu morao dati sve svoje podatke, otvara mogućnost da ga netko ipak "provali", bilo iz same Lutrije, banke ili čak Porezne uprave.

Podsjećamo, prošli EuroJackpot početkom prosinca osvojio je igrač iz Slovenije kojem je to donijelo 160 milijuna kuna. U sinoćnjoj igri, osim prvog dobitka, još je devetero igrača u Hrvatskoj pogodilo je kombinaciju 4+1, za što je dobitak 1390 kuna, a četvero igrača dobilo je 678 kuna jer su pogodili kombinaciju 3+2.

Hoće li ga toliki novac na kraju i usrećiti teško je reći, no primjerice, tim bi dobitkom odmah mogao kupiti najveću hrvatsku osiguravajuću kuću, Croatia osiguranje.

chat-hrvatska @ 12:17 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska - "Prijelazno državno vijeće (CNT, privremeni parlament) mora donijeti privremeno rješenje budući da se do kraja godine moraju provesti izbori", rekao je francuski ministar obrane Jeaa-Yves Le Drian.

Predsjednik Srednjoafričke Republike Michel Djotodia, kojeg međunarodna zajednica optužuje za pasivnost prema vjerskim sukobima u njegovoj zemlji, podnio je u petak ostavku u N'Djameni pod pritiskom čelnika srednje Afrike koji su ga pozvali na izvanredni summit. Ostavku je dao i njegov premijer Nicolas Tiangaye s kojim je Djotodia bio u lošim odnosima što je dodatno otežalo bilo kakvu reakciju vlasti na pokolje. Obojica su u petak još bila u N'Djameni.

Kada se vijest pročula u Banguiju, tisuće razdraganih stanovnika izašle su na ulice kako bi proslavili. Pjevali su i trčeći ulicama izvikivali "Gotovo je, gotovo!"

Stanje je u petak navečer u prijestolnici bilo "napeto ali pod kontrolom", rekao je francuski vojni izvor koji je izvijestio o sporadičnim pucnjevima i o pokušajima pljačke.Francuska oklopna vozila koja sudjeluju u operaciji Sangaris što je počela 5. prosinca, zauzela su položaje blizu predsjedničke palače u Banguiju, izvijestili su novinari AFP-a.

Francuska, bivša kolonijalna sila koja se zalagala za međunarodnu intervenciju kako bi se zaustavilo nasilje, zatražila je da se Djotodijin zamjenik imenuje "što prije".

"Prijelazno državno vijeće (CNT, privremeni parlament) mora donijeti privremeno rješenje budući da se do kraja godine moraju provesti izbori", rekao je francuski ministar obrane Jeaa-Yves Le Drian.

Po privremenom ustavu Srednjoafričke Republike, predsjednik CNT-a osigurava privremenu vlast koja ne može trajati dulje od 15 dana, dok vijeće ne provede izbore za novog predsjednika.

Novi privremeni predsjednik će obnašati dužnost do općih izbora čiji nadnevak još nije određen. Po ranijem dogovoru, izbori bi se trebali održati u roku osamnaest mjeseci od Djotodijina preuzimanja dužnosti u kolovozu 2013.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon zatražio je u petak od Afričke unije da što prije pojača MISCA-u, panafričke mirovne snage u SAR-u koje u konačnici trebaju imati 6.000 ljudi a imaju ih tek 3.500.

Američki državni tajnik John Kerry razgovarat će o SAR-u s francuskim kolegom Laurentom Fabiusom u prigodi svog posjeta Parizu u nedjelju i u ponedjeljak, rekao je u petak jedan američki diplomat.

Usto je Europska unija u petak dala načelno odobrenje za pokretanje europske vojne misije kako bi poduprla francusku i afričku intervenciju.

Otkako je u ožujku 2013. raznorodna koalicija u kojoj prevladavaju muslimani, Seleka, pod vodstvom Michela Djotodije svrgnula predsjednika Francoisa Bozizea, Srednjafričku Republiku je zahvatio val etničkog i vjerskog nasilja koji prijelazne institucije nemoćno promatraju.

chat-hrvatska @ 12:16 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska - U noći na subotu dogodila su se dva napada na najveći kamp u povijesnom središtu Bangkoka gdje prosvjednici danonoćno borave već dva mjeseca. Zasad nije poznato tko je odgovoran za napad.

Više osoba ranjeno je u pucnjavi na prosvjedni kamp tajlandske oporbe, izvijestila je policija u subotu, dva dana uoči velikih prosvjeda koji će, kako su najavili prosvjednici koji traže ostavku premijerke, "paralizirati" prijestolnicu Bangkok.

U noći na subotu dogodila su se dva napada na najveći kamp u povijesnom središtu Bangkoka gdje prosvjednici danonoćno borave već dva mjeseca. Zasad nije poznato tko je odgovoran za napad.

"U prvom napadu u 2.30 sati ranjene su dvije osobe, među kojima jedan zaštitar iz redova prosvjednika, a u drugom koji se dogodio nakon par sati, ranjeno je pet ljudi", rekao je general policije Prawut Thavornsiri.Podatke je potvrdila hitna medicinska služba koja dodaje da je jedan ranjenik u "kritičnom stanju".

Osam osoba je poginulo od početka prosvjeda, većina u nejasnim okolnostima, a deseci su ranjeni.

Pošto su prosvjednici obećali da će u ponedjeljak paralizirati Bangkok sve do konačne "pobjede", vlasti se boje izbijanja sukoba pa će mobilizirati gotovo 20.000 policajaca i vojnika.

Prosvjednici koji vladu žele zamijeniti "narodnim vijećem", mimo izbora, optužuju premijerku Yingluck Shinawatru da je marioneta svoga brata Thaksina i žele se osloboditi "sustava Thaksinovih", kako to nazivaju.

Kako bi pokušala svladati krizu, Yingluck je raspisala prijevremene parlamentarne izbore za 2. veljače. No budući da stranka na vlasti ima najviše izgleda, prosvjednici su obećali da će spriječiti održavanje izbora a glavna oporbena snaga, Demokratska stranka, najavila je da će ih bojkotirati.

Glavni tajnik UN-a, Ban Ki-moon, koji je rekao da je "veoma zabrinut zbog opasnosti od eskalacije", u petak je objavio da je počeo posredovati u tajlandskoj političkoj krizi kazavši da je telefonom razgovarao s Yingluck i s predsjednikom Demokratske stranke.

chat-hrvatska @ 12:15 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, siječanj 9, 2014
chat hrvatska -"Kip će imati i praktičnu vrijednost jer će ljudi svih dobi moći sjesti na krilo sotoni radi nadahnuća i kontemplacije", prenijele su agencije izjavu glasnogovornika sotonista.

Američka sotonistička skupina objavila je nacrt spomenika koji žele podići sotoni ispred zgrade vlade savezne države u Oklahoma Cityju. Spomenik bi postavili pored spomenika Deset zapovijedi koji sada stoji tamo.Stonisti planiraju da kip bude visok oko dva metra, a predstavljao bi Bafometa, božanstvo s glavom jarca koje štuju sljedbenici sotone i okultisti, a koje je tijekom 19. stoljeća postalo raširenim vizualnim simbolom nečastivog. Bafomet se prikazuje kako sjedi na prijestolju ispod pentagrama, a pokraj njega stoje djevojčica i dječak. Zahtjev za podizanjem spomenika podignut je nakon što je Udruga za građanske slobode-ACLU zatražila da se makne spomenik iz 2012. podignut Dekalogu jer diskriminira pripadnike drugih religija.

Poslije te tužbe niz vjerskih zajednica podnio je zahtjeve za podizanje svojih spomenika na tome mjestu, a sada su im se pridružili sotonisti iz organizacije Hram sotone. "Kip će imati i praktičnu vrijednost jer će ljudi svih dobi moći sjesti na krilo sotoni radi nadahnuća i kontemplacije", prenijele su agencije izjavu glasnogovornika sotonista.

Gradsko povjerenstvo objavilo je kako će odluke o davanju dozvole za spomenik odgoditi dok ne bude riješena tužba ACLU-a.

chat-hrvatska @ 15:39 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska - Ruski predsjednik Vladimir Putin je nakon napada u Volgogradu poručio da će uništiti "sve teroriste" u Rusiji.

Rusija je u četvrtak stavila svoje snage sigurnosti u stanje pripravnosti nakon otkrića pet tijela s prostrijelnim ranama i eksplozivnom napravom u južnoj regiji Stavropola, priopćio je glasnogovornik regionalnih snaga sigurnosti.

Rusija je već pojačala mjere sigurnosti uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, posebice nakon samoubilačkih bombaških napada u kojima je u Volgogradu prošli mjesec ubijeno 34 ljudi.Pet tijela je pronađeno u srijedu u četiri automobila u dva područja oko regionalne prijestolnice Stavropola, ulaznih vrata na sjeverni Kavkaz gdje se Rusija suočava s islamističkom pobunom.

Pokraj jednog vozila je pronađena i eksplozivna naprava, kazao je glasnogovornik Saveznih snaga sigurnosti (FSB) u Stavropolu. Druge pojedinosti o okolnostima ubojstva pet osoba nisu objavljene.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je nakon napada u Volgogradu poručio da će uništiti "sve teroriste" u Rusiji.

Zimske olimpijske igre u Sočiju počinju 7. veljače.

chat-hrvatska @ 15:23 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska -Nesvakidašnji i brutalan zločin dogodio se u utorak iza 23 sata, a iako su roditelji 21-godišnjakinju već zalili benzinom i prijetili upaljačem tragediju je spriječila policija koja je na poziv ukućana došla u kuću na Vrapčanskoj cesti.

Roditelji koji su prije dva dana iz Bjelovara došli u Zagreb s namjerom da svoju 21-godišnju kćer zaliju benzinom i zapale je prijavljeni su za pokušaj ubojstva i predani pritvorskom nadzorniku, doznaje se u policiji.

Nesvakidašnji i brutalan zločin dogodio se u utorak iza 23 sata, a iako su roditelji 21-godišnjakinju već zalili benzinom i prijetili upaljačem tragediju je spriječila policija koja je na poziv ukućana došla u kuću na Vrapčanskoj cesti.Osim zbog kćeri Bjelovarci su prijavljeni i za pokušaj ubojstva još dva muškarca koje su također zalili benzinom, doznaje se u policiji. Neslužbeno se doznaje da je riječ o sinu i šogoru vlasnice kuće u kojoj je stanovala od kada se doselila u Zagreb.

Prema policijskom izvješću roditelji su oko 23 sata došli do kuće na Vrapčanskoj cesti gdje im kćer živi već neko vrijeme s drugom obitelji i čekali je do povratka. Kada je došla u pratnji dvojice muškaraca izbila je svađa u kojoj je otac najprije benzinom zalio muškarce, a potom i kćer koju je majka prethodno srušila na pod.

Do dolaska policije otac je navodno nekoliko puta zapalio upaljač i sa suprugom prijetio da će ih sve ubiti.

Prema pisanju medija roditelji su 21-godišnjakinji već duže vrijeme prijetili, no ona roditelje nije shvaćala ozbiljno.

chat-hrvatska @ 15:22 |Komentiraj | Komentari: 0
chat chat chat hr chat hrvatska chat balkan chat chat chat hr chat hrvatska chat balkan chat chat chat hr chat hrvatska chat balkan

chat-hrvatska @ 15:16 |Komentiraj | Komentari: 0
chat hrvatska - Čipovi u tijela novorođenčadi ugrađivati će se zbog kako navode, sve većeg broja nestale djece pa bi im čip trebao pomoći u njihovu pronalasku ali i zbog lakše kupovine te prodaje te prijenosa podataka.

Ako je vjerovati talijanskoj internet stranici CorrierediRoma.it, ali i prema nekim njemačkim te francuskim izvorima ove će se godine Europa, ali i ostatak svijeta suočiti s ispunjenjem najstrašnijeg Biblijskog proročanstva. Riječ je o 'žigu zvijeri' prorećenom u knjizi Otkrivenja, a kojeg će ljudi biti prisiljeni ugraditi u svoje tijelo. Upravo to najavio je ovaj portal kao činjenicu za svibanj ove godine. Iako se o čipiranju ljudi i prije nešto pisalo i nagađalo te je opće poznato da se u u Americi već godinama čipovi testiraju na određenim skupinama ljudi, (psihijatrijski bolesnici, zatvorenici..) te drugi ljudi koji dobrovoljno pristaju na čip u svome tijelu, njegovo masovno implementiranje iako najavljeno i odobreno još prije par godina uvijek je spriječeno ili se pak provodilo u tajnosti putem cjepiva. Ova stranica najavljuje čipiranje novorođenčadi ovaj put na prostorima Europe i to uz cjepivo koje novorođeno dijete primi prvi dan rođenja u bolnici. Možda je upravo to razlog zakonski obaveznog cijepljenja u Hrvata jer će se uskoro uvesti i čipiranje pa nema smisla dotjerivati taj zakon. Zastrašujuće je to što ova stranica ima potpuno afirmativan stav prema čipu te ga predstavlja kao dobrog policijskog pomagača. Čipovi u tijela novorođenčadi ugrađivati će se zbog, kako navode, sve većeg broja nestale djece pa bi im čip trebao pomoći u njihovu pronalasku, ali i zbog lakše kupovine te prodaje te prijenosa podataka. Mikročip koji će se ugrađivati pod kožu svake rođene bebe zapravo su male tehničke kartice(poput zrna ruže) na kojima će biti ispisani baš svi podaci o djetetu, ali i postavljen GPS uređaj koji će se morati puniti svake dvije godine u bolnici pokraj kojih će biti instalirani GPS sustavi. Ovaj mikročip izravno je povezan i sa satelitom tako da, onaj tko ga nosi nikako neće moći pobjeći u vlastitu privatnost, nikada. Ugrađivati će se u javnim bolnicama svim bebama u EU i to potpuno besplatno, ali ako roditelji to žele. No, kako im vjerovati da potajno neće ugrađivati i onim bebama čiji roditelji to ne žele? Implementirat će se u područje lijevog lakta ispod kože.
No, prema ovoj stranici, ali i drugim alternativnim medijima, mikročipiranje je odavno počelo. Čipirati se zbog vlastite 'sigurnosti' na području Europe i sada mogu odrasli i djeca koja to žele. No od svibnja ove godine svaka beba bit će izložena mogućnosti čipiranja, ali i  zastrašivanja roditelja koji bi zbog te lažne 'sigurnosti' koju predstavljaju kao razlog čipa, zaista masovno mogli pristajati na ovo monstruozno etiketiranje ljudskog bića.

Što drugo reći, nego počelo je!  Čipiranje ljudi znak je da su Biblijska posljednja vremena  u punom jeku te da se protiv tih znakova treba se boriti svim silama. 
Naime, koliko god nam to sad strašno zvučalo, činjenica je da je upravo čipiranje ljudi vrhunac zla kojeg sve svi pribojavaju, a koji se jednostavno kad tad trebao pojaviti. Moć, kontrola i potpuna vlast nad čovjekom već su neko vrijeme vrlo vidljivi u našem društvu, a čipiranje budućih generacija potpuno je ostvarenje tog zlog plana usmjerenog protiv čovjeka. Naravno i čip je predstavljen kao mjera sigurnosti jer bi on trebao spriječiti otmicu djece, ali i bijeg zatvorenika. Jednako kao i svi zakoni koji su izglasani u posljednjih par godina u cijelom svijetu, a koji su predstavljeni kao zaštita čovjeka od čovjeka. To je potpuna laž. Oni(elite) su ti zbog kojih djeca masovno nestaju, koji 'dilaju' organima, koji se bave pedofilijom i ritualnim zlostavljanjem djece i koji sada postavljaju ove zakone s ciljem porobljavanja cijelog čovječanstva. Jednom kada dopustite čip u svoje tijelo, znajte, to tijelo više nije vaše jer ne možete biti sigurni da netko ne upravlja vašim pokretima mislima i djelima. Čip je vrhunac oduzimanja slobode čovjeku i to je ono najužasnije od svega. Rođeni smo od Boga slobodni i onaj tko nam tu slobodu poželi uzeti, znajte nije od Njega.


'I vidjeh: druga jedna Zvijer uzlazi iz zemlje, ima dva roga poput jaganjca, a govori kao Zmaj. Vrši svu vlast one prve Zvijeri, u njenoj nazočnosti. Prisiljava zemlju i sve pozemljare da se poklone prvoj Zvijeri kojoj ono zacijeli smrtna rana. Čini znamenja velika: i oganj spušta s neba na zemlju naočigled ljudi. Tako zavodi pozemljare da načine kip Zvijeri koja bijaše udarena mačem, ali preživje. I dano joj je udahnuti život kipu Zvijeri te kip Zvijeri progovori i poubija sve koji se god ne klanjaju kipu Zvijeri. Ona postiže da se svima – malima i velikima, bogatima i ubogima, slobodnjacima i robovima – udari žig na desnicu ili na čelo, i da nitko ne mogne kupovati ili prodavati osim onog koji nosi žig s imenom Zvijeri ili s brojem imena njezina.U ovome je mudrost: u koga je uma, nek odgoneta broj Zvijeri. Broj je to jednog čovjeka, a broj mu je šest stotina šezdeset i šest.'(Otkrivenje)

chat-hrvatska @ 15:16 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Index.hr
Nema zapisa.